當前位置: 首頁 > 公共英語 > 公共英語備考資料 > 2020年全國英語二級閱讀理解強化練習二

2020年全國英語二級閱讀理解強化練習二

發布時間:2019年12月22日 08:51:00 來源:環球網校 點擊量:

公共英語報名、考試、查分時間、免費短信提醒

地區

獲取驗證 立即預約

請填寫圖片驗證碼后獲取短信驗證碼

看不清楚,換張圖片

免費獲取短信驗證碼

【摘要】小編給大家帶來2020年全國英語二級閱讀理解強化練習二,希望對大家有所幫助。加入環球網校有專業的老師為您解答問題,還可以和考友一起交流!

Passage 1

Many Americans think of driverless cars as a futuristic technology that will revolutionize travel in cities and along state highways.But recent experiments are proving that autonomous vehicles also have the potential to improve the quality of life for millions of Americans underserved by traditional modes of transportation,such as the elderly and disabled,so long as lawmakers make smart policies that pave the way for innovation.

A retirement community in San Jose,Calif.,which has been transformed by a small fleet of driverless taxis,shows the potential of self-driving cars to transform people’s lives.Built by a tech start-up called Voyage,the modified Ford Fusions are currently limited to a two-mile road,but residents are already having the benefits of these autonomous vehicles,which allow them to participate in social activities they would otherwise be unable to enjoy simply because they could not get to them.考生如果怕自己錯過考試報名時間和考試時間的話,可以 免費預約短信提醒,屆時會以短信的方式提醒大家報名和考試時間。

When the trial run finally expands to 15 miles of road,these residents—whose average age is 76—will also have a convenient and reliable new way to appointments.As these cars continue to serve residents there,it is easy to understand why California is moving to simplify regulations for the industry.

In Michigan,forward-thinking policies have the potential to unlock other hidden benefits of autonomous vehicles,especially for those with physical disabilities.The Michigan Disability Rights Coalition has strongly advocated for the development of this technology,saying that it could give people with disabilities greater opportunities in the workforce and enable them to lead more fulfilling and independent lives.

Many recognize that autonomous vehicles will be the future of transportation,but it is too often overlooked that this future cannot arrive fast enough for millions of Americans who are forced to depend on others for day-to-day travel.The policymakers should follow the lead of places like California and Michigan,and pass rules and regulations to unlock these hidden benefits of driverless cars.

1.What’s the attitude of most American people to the future of autonomous vehicles?

A.Uncertain.

B.Doubtful.

C.Indifferent.

D.Optimistic.

2.What is the modified Ford Fusion?

A.The collection of social activities.

B.The name of a retirement community.

C.A kind of autonomous vehicle.

D.A two-mile road for self-driving cars.

3.Examples are given in the third and forth paragraphs to prove    .

A.what is preventing the development of the technology

B.why driverless cars are restricted in many states in America

C.how driverless technology benefits the aged and disabled

D.when driverless cars can enter people’s life eventually

4.What does the author attempt to inform us in the last paragraph?

A.The concept of autonomous vehicles has been widely recognized.

B.The weak groups are often overlooked despite technology advances.

C.The benefits of driverless cars have been fully unlocked.

D.Regulations should go hand in hand with driverless technology.

Passage 2

Languages have been coming and going for thousands of years,but in recent times there has been less coming and a lot more going.When the world was still populated by hunter-gatherers,small,tightly knit(聯系) groups developed their own patterns of speech independent of each other.Some language experts believe that 10,000 years ago,when the world had just five to ten million people,they spoke perhaps 12,000 languages between them.

Soon afterwards,many of those people started settling down to become farmers,and their languages too became more settled and fewer in number.In recent centuries,trade,industrialisation,the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education,especially globalisation and better communications in the past few decades,all have caused many languages to disappear,and dominant languages such as English,Spanish and Chinese are increasingly taking over.

At present,the world has about 6,800 languages.The distribution of these languages is hugely uneven.The general rule is that mild zones have relatively few languages,often spoken by many people,while hot,wet zones have lots,often spoken by small numbers.Europe has only around 200 languages;the Americas about 1,000;Africa 2,400;and Asia and the Pacific perhaps 3,200,of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800.The median number(中位數) of speakers is a mere 6,000,which means that half the world’s languages are spoken by fewer people than that.

Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction(消亡),with only a few elderly speakers left.Pick,at random,Busuu in Cameroon(eight remaining speakers),Chiapaneco in Mexico(150),Lipan Apache in the United States(two or three) or Wadjigu in Australia(one,with a question-mark):none of these seems to have much chance of survival.

1.What can we infer about languages in hunter-gatherer times?

A.They developed very fast.

B.They were large in number.

C.They had similar patterns.

D.They were closely connected.

2.Which of the following best explains“dominant”underlined in paragraph 2?

A.Complex. B.Advanced.

C.Powerful. D.Modern.

3.How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?

A.About 6,800. B.About 3,400.

C.About 2,400. D.About 1,200.

4.What is the main idea of the text?

A.New languages will be created.

B.People’s lifestyles are reflected in languages.

C.Human development results in fewer languages.

D.Geography determines language evolution.

Passage 1

【語篇導讀】文章介紹了美國人使用自動駕駛汽車的現狀,自動駕駛汽車給人們帶來的便利及今后應該注意的問題。

1.What’s the attitude of most American people to the future of autonomous vehicles?

A.Uncertain.

B.Doubtful.

C.Indifferent.

D.Optimistic.

答案 D

解析 推理判斷題。根據第四段中的“...it could give people with disabilities greater opportunities in the workforce and enable them to lead more fulfilling and independent lives.”和最后一段中的“Many recognize that autonomous vehicles will be the future of transportation...”可知,自動駕駛汽車對殘疾人有好處,而且許多人認識到自動駕駛汽車將是未來的交通工具。由此推測,多數美國人對自動駕駛汽車的未來持樂觀的態度。

2.What is the modified Ford Fusion?

A.The collection of social activities.

B.The name of a retirement community.

C.A kind of autonomous vehicle.

D.A two-mile road for self-driving cars.

答案 C

解析 推理判斷題。根據第二段中的“Built by a tech start-up called Voyage,the modified Ford Fusions are currently limited to a two-mile road...”可知,由新創科技公司生產并修改后的Ford Fusion被稱為Voyage。由此可知,the modified Ford Fusion是一種自動駕駛汽車。

3.Examples are given in the third and forth paragraphs to prove    .

A.what is preventing the development of the technology

B.why driverless cars are restricted in many states in America

C.how driverless technology benefits the aged and disabled

D.when driverless cars can enter people’s life eventually

答案 C

解析 推理判斷題。第三段的例子說明了自動駕駛汽車給老年人帶來的方便,第四段的例子說明了自動駕駛汽車給殘疾人帶來的方便。故選C項。

4.What does the author attempt to inform us in the last paragraph?

A.The concept of autonomous vehicles has been widely recognized.

B.The weak groups are often overlooked despite technology advances.

C.The benefits of driverless cars have been fully unlocked.

D.Regulations should go hand in hand with driverless technology.

答案 D

解析 推理判斷題。根據最后一段中的“The policymakers should follow the lead of places like California and Michigan,and pass rules and regulations to unlock these hidden benefits of driverless cars.”可知,作者想告訴我們政策制定者應該通過規章制度來解鎖無人駕駛汽車的使用限制,故選D項。

Passage 2

【語篇導讀】在依靠狩獵和采集生活的時代,語種眾多。但是隨著工業化、貿易、全球化等的發展,許多語種消失了。

1.What can we infer about languages in hunter-gatherer times?

A.They developed very fast.

B.They were large in number.

C.They had similar patterns.

D.They were closely connected.

答案 B

解析 推理判斷題。根據第一段中的“When the world was still populated by hunter-gatherers...they spoke perhaps 12,000 languages between them”可知,在依靠狩獵和采集生活的時代,人們使用的語言種類很多。

2.Which of the following best explains“dominant”underlined in paragraph 2?

A.Complex. B.Advanced.

C.Powerful. D.Modern.

答案 C

解析 詞義猜測題。根據上文提到的“...all have caused many languages to disappear”和下文的“such as English,Spanish and Chinese are increasingly taking over”可知,英語、西班牙語和漢語正在逐漸取代一些語言。由此可猜測該詞的意思是“占優勢的”,所以選C項。

3.How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?

A.About 6,800. B.About 3,400.

C.About 2,400. D.About 1,200.

答案 B

解析 細節理解題。根據第三段的第一句“At present,the world has about 6,800 languages”和最后一句中的“is a mere 6,000,which means that half the world’s languages are spoken by fewer people than that”可知,B項正確。

4.What is the main idea of the text?

A.New languages will be created.

B.People’s lifestyles are reflected in languages.

C.Human development results in fewer languages.

D.Geography determines language evolution.

答案 C

解析 主旨大意題。通讀全文可知,在依靠狩獵和采集生活的時代,語種眾多。但是隨著工業化、貿易、全球化等的發展,許多語種消失了。由此可知,人類的發展導致了語種的減少,所以選C項。

環球網校友情提示:以上內容是公共英語頻道為您整理的2020年全國英語二級閱讀理解強化練習二,點擊下面按鈕免費下載更多精品備考資料。

分享到: 編輯:紀文凱

綁定手機號

應《中華人民共和國網絡安全法》加強實名認證機制要求,同時為更加全面的體驗產品服務,煩請您綁定手機號.

預約成功

本直播為付費學員的直播課節

請您購買課程后再預約

環球網校移動課堂APP 直播、聽課。職達未來!

安卓版

下載

iPhone版

下載
環球小過-環球網校官方微信服務平臺

刷題看課 APP下載

免費直播 一鍵購課

代報名等人工服務

返回頂部
梦幻西游手游吧